ONTDEK DE KRACHT VAN BIOTECHNOLOGIE

AB AGRISILICA

AB AGRISILICA

Voeding opname. Biologische vaste meststof met bewezen resultaat, de opbrengst en de weerbaarheid tegen biotische en abiotische stress te vergroten.

Beschrijving

Aanvullende informatie

AB AGRISILICA bestaat uit fossiele zoetwater diatomeeën met een hoog gehalte aan Silicium en andere mineralen. Silicium (Si) is na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Echter om opgenomen te worden door planten moet silicium omgezet worden in Mono siliciumzuur SI(OH)4. Bij de omzetting uit silica(ten) naar siliciumzuur kunnen bacteriën een belangrijke rol spelen. Ook de samenstelling van de grond is van belang. De hoeveelheid Siliciumzuur in de grond is te laag voor een optimale groei. Door intensieve bodembewerking, zure regen, het gebruik van bepaalde meststoffen en pesticiden, wordt de al lage siliciumzuur concentratie van siliciumzuur nog verder verlaagd. Dit komt omdat intensieve bemesting het bodemleven verminderd, waardoor de siliciumzuur omzettende bacteriën worden geremd. Het silicium in AB AGRISILICA wordt wel makkelijk omgezet in siliciumzuur evenals de andere mineralen.

Inzetbaarheid: Biologische vaste meststof voor het verbeteren van de opbrengst/oogst en helpt met weerbaarheid tegen stress factoren.

Waarom AB AGRISILICA?

• Groener en voller blad;
• Stimuleert de groei en meer weerstand;
• Silicium geeft een harde beschermlaag op het blad;
• Structuur van de grond verbetert, waardoor de grond vocht beter vasthoudt.

pH: 11,0 – 12,0

Dit product is SKAL geregistreerd. 

Skal FiBL

Extra informatie

Gewicht N/B
Inhoud

1KG, 25KG

Waarmee kunnen wij u helpen?

Conny van Wijngaarden

Conny
Van Wijngaarden

Conny, onze Commercieel Administratief Medewerker is een echte duizendpoot. Zij houdt zich bezig met ondersteunende taken van de verkoop- en after-salesafdeling.

Mirko Grootscholten

Mirko
Grootscholten

Al meer dan 25 jaar ervaring in het consulteren van de agrarische sector. De voorkomende problemen oplossen door kennis van het telen van gewassen, gewasbescherming en toepassing biotechnologische producten. Sinds oktober 2016 algemeen directeur AB Products.

Cees van Stee

Cees
Van Stee

Na zijn afstuderen met een specialiteit in nucleaire engineering, begon hij te werken in olie en gas. Hij werkte meer dan 20 jaar bij Exxon Mobil. Cees startte zijn eigen bedrijf in brandstofdistributie in Nederland en België. Cees is in 2010 in de landbouw gestapt. In 2013 heeft hij zich volledig op de landbouw gestort. Sindsdien leidt hij de innovatieve biostimulerende technologie van AB Products naar nieuwe wegen en toepassingen.